Lamsspiesen met gemarineerde groenten
Deze lamsspiesjes met gemarineerde groenten zijn een explosie van mediterrane smaken. De geurige marinade voegt een diepe smaak toe aan het malse lamsvlees, terwijl de groenten een welkome frisheid toevoegen. Het is een heerlijke optie voor buiten grillen of feestelijke maaltijden. Eet smakelijk!
De benodigde ingrediënten voor dit recept
- Marinade met balsamicoazijn 4 el balsamicoazijn van Bouton d'Or
- 4càs 2 el basilicum fijngehakt
- 2càs 1 el platte peterselie fijngehakt
- 1càs 1 el tijm Cigalou
- 1càs rasp van 1 citroen
- 6 el olijfolie van Bouton d'Or
- 6càs 400 g lamsbout in blokjes
- 400g 2 courgettes in dikke schijven
- 2 1 rode paprika in blokjes
- 1 1 gele paprika in blokjes
- 1 1 aubergines in blokjes
- 1 1 rode ui in kwartjes
- 1 zout Cigalou
- peper Cigalou
Volg het recept stap voor stap
-
Marinade met balsamicoazijn: Meng in een kom de balsamicoazijn met zout en peper. Voeg het basilicum, de peterselie, de tijm en de citroenrasp toe. Verdeel de marinade in 2. Voeg de blokjes lamsvlees toe aan één helft en marineer de groenten in de andere helft. Zet gedurende 1 uur koel.
-
Verwarm een grill of barbecue voor. Rijg de blokjes vlees aan spiesen. Rijg de groenten aan spiesen.
-
Gril gedurende 4 minuten aan elke kant.
Tips
Heerlijk met een salade van couscous, boulgour, kikkererwten, …
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.