Lamsbout met cider
Dit recept voor lamsbout met cider is perfect voor een feestelijke maaltijd of speciale gelegenheid. De smaken van cider, honing en mosterd geven een heerlijk zoete en pittige toets aan het malse lamsvlees. Eet smakelijk!
Volg het recept stap voor stap
-
Verwarm de oven voor op 280° (th° 9). Laat de boter mals worden op kamertemperatuur.
-
Maak in de bout inkepingen in het vet aan elke kant en smeer hem in met de boter.
-
Braad hem een tiental minuten aan totdat hij bruin kleurt. Verlaag nu de temperatuur tot 220° (th°6).
-
Kruid met peper en zout, steek er de tijmtakjes bij en laat de bout nog +/- 45 min braden.
-
Schakel de oven uit aan het einde van de braadtijd en laat het vlees nog een tiental minuten rusten. Zo wordt het malser.
-
Voor de saus:
-
Deglaceer het braadvocht met de cider op een hoog vuur.
-
Laat dit inkoken totdat de saus stroperig wordt.
-
Voeg de room toe en meng. Eindig met een klontje boter.
Tips
Om te weten of de bout gaar is, prik je er aan de kant van het bot met een metalen spies in en trek je de spies er weer uit. Als de punt warm is, dan is het vlees gaar.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.