Lamsbout, aardappelen uit sarlat en gebakken groeten
Ontdek het recept van december van onze chef Jérémy Vandernoot.
Dit recept biedt een heerlijke combinatie van smaken, met de malsheid van de lamsbout, de rijkdom van de aardappelen uit Sarlat en de frisheid van de gebakken groenten. Eet smakelijk!
De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 1,2kg lamsbout
- 8 baby worteltjes
- 8 kleine pastinaken
- 16 vastkokende aardappelen
- 1 knoflookteentje
- 1 bos peterselie
- 1 bosje bieslook
- 3 takjes tijm Cigalou
- 3 takjes rozemarijn Cigalou
- 100g eendenvet Itinéraire des Saveurs
- 1 eetlepel boter Les Coteaux
Volg het recept stap voor stap
-
Gaar de lamsbout in een voorverwarmde oven op 170° gedurende 35 min.
-
Voeg na 20 minuten koken het knofl ookteentje, de tijm en rozemarijn toe.
-
Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes. Doe de aardappelen in een grote pan en bak ze bruin in een beetje eendenvet. Zodra ze mooi gekleurd zijn, voeg het overgebleven vet toe en laat ze op een laag vuur 20 minuten bakken.
-
Voeg aan het einde van de kooktijd de gehakte peterselie toe.
-
Kook de geschilde wortelen en pastinaken 7 minuten in kokend gezouten water, bak ze daarna bruin in de boter en voeg de gehakte bieslook 2 minuten toe.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.