
Lamsbout 7u met wortelketchup en gekonfijte citroen
Ontdek het recept van deze maand april van onze chef Jérémy Vandernoot.
Een malse lamsschouder, geserveerd met een zoete wortelketchup en romige zoete aardappelen: het perfecte gerecht om Pasen met het gezin te vieren, met een combinatie van zachtheid en intense smaken.
De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 2kg lamsbout met bot
- 1kg wortelen + 1 wortel om te stoven met de lamsbout
- 4 zoete aardappelen
- 1 ui Saint Eloi
- 1 kruidentuiltje
- 0,5 knoflookbol Saint Eloi
- 4 gekonfijte citroenen
- 500ml kalfsbouillon
- 250ml witte wijn Expert Club
- 100g zure room Pâturages
- 100ml honing Paquito
- 100ml alcoholazijn Bouton d’Or
- Zonnebloemolie Bouton d’Or
- Zout & Peper Cigalou
Volg het recept stap voor stap
-
Bak de lamsbout in een pan met een scheutje olie aan beide kanten bruin.
-
Leg de gekleurde lamsbout in een ovenschaal met de in grove stukken gesneden wortel en ui, het kruidentuiltje, de hele knoflook, de witte wijn, de kalfsbouillon en de in 4 gesneden gekonfijte citroenen. Bak gedurende 7 uur in een op 140° voorverwarmde oven.
-
Voor de wortelketchup, kook de kilo geschilde wortelen in kokend gezouten water. Zodra ze gaar zijn, mix ze met de honing en de azijn.
-
Bak de zoete aardappelen in hun geheel op 180° gedurende 1 uur. Eenmaal uit de oven, giet de zure room over de zoete aardappelen en breng ze op smaak met peper en zout.
-
Haal de lamsbout uit de ovenschaal en zeef de saus door een fijne zeef en laat de saus vervolgens inkoken tot de dikte van een saus. Breng op smaak met zout en peper. Giet de saus rijkelijk over de in dikke plakken gesneden lamsbout. Giet de wortelketchup rijkelijk over de lamsbout.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.