Lam, kervel, bloemkool en gedroogde vruchten
Lam met kervel, bloemkool en gedroogde vruchten is een recept dat de malsheid van lam, de frisheid van kervel, de rijkdom van bloemkool en de zoetheid van gedroogde vruchten combineert. Dit recept biedt een symfonie van smaken met de zoetheid van gedroogde vruchten, het rijke aroma van kruiden en de frisheid van kervel. De malse stukjes lamsvlees versmelten perfect met de bloemkool, waardoor een evenwichtig en heerlijk gerecht ontstaat. Eet smakelijk!
Volg het recept stap voor stap
-
Fruit het lamskroontje in wat olijfolie in een pan. Bak 7 minuten gaar in de oven op 170°. Haal het vlees uit de oven en laat rusten.
-
Laat de bruine fond voor de helft inkoken en doe er de verse, gemixte en gezeefde kervel bij zodat het mengsel groen wordt.
-
Snij de uiteinden van de bloemkool fijn en maak er een taboulé van. Zet opzij.
-
Kool de rest van de bloemkool in de room en mix tot een gladde puree. Kruid met zout.
-
Maak een vinaigrette met de bloemkooltaboulé, de geplette hazelnoten, de in brunoise gesneden abrikozen, olijfolie, hazelnotenolie, azijn, de gehakte sjalot, peper en zout.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.