Volg het recept stap voor stap
-
Voor de bechamel: maak een roux met 50g boter en 50g bloemSmelt de boter, giet de bloem in de warme boter en draai met een spateltot het naar koek begint te ruiken. Eenmaal de roux klaar, voegt u dekoude melk toe en laat u 20 minuten al roerend indikken. Breng op smaakmet zout en peper.
-
Bak de prei in 50g boter zonder het te laten kleuren en doe bij debechamel.
-
Snij de gerookte zalm in dunne reepjes en voeg toe aan de koudepreibereiding.
-
Giet de bereiding in een rechthoekige schotel of vormen naar keuze enlaat een nachtje rusten in de koelkast.
-
Haal de bereiding uit de koelkast, neem uit de vorm en snij in blokjes tergrootte van een kroket als de bereiding zich in een schotel bevond.
-
Paneer de blokjes door ze eerst aan elke kant door de bloem, daarnadoor de opgeklopte eieren en als laatste door het paneermeel te draaien.Controleer op gaatjes.
-
Frituur 6 minuten op 170°C.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.