Kroketten van gerookte zalm en prei

Bekijk dit recept van chef-kok Jeremy Vandernoot, speciaal gemaakt voor Intermarché-klanten!

Gemiddeld
545 min
€€
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

4 portie(s)
  • 200g gerookte zalm vanOdyssée
  • 2 preiwitten
  • 0,5 1/citroen
  • 100g boter van Pâturages
  • 100g bloem van Chabrior
  • 300g melk van Pâturages
  • 2 ei
  • Paneermeel
  • Zout van Itinéraire des Saveurs
  • Peper van Cigalou

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 45 min
  1. Voor de bechamel: maak een roux met 50g boter en 50g bloemSmelt de boter, giet de bloem in de warme boter en draai met een spateltot het naar koek begint te ruiken. Eenmaal de roux klaar, voegt u dekoude melk toe en laat u 20 minuten al roerend indikken. Breng op smaakmet zout en peper.

  2. Bak de prei in 50g boter zonder het te laten kleuren en doe bij debechamel.

  3. Snij de gerookte zalm in dunne reepjes en voeg toe aan de koudepreibereiding.

  4. Giet de bereiding in een rechthoekige schotel of vormen naar keuze enlaat een nachtje rusten in de koelkast.

  5. Haal de bereiding uit de koelkast, neem uit de vorm en snij in blokjes tergrootte van een kroket als de bereiding zich in een schotel bevond.

  6. Paneer de blokjes door ze eerst aan elke kant door de bloem, daarnadoor de opgeklopte eieren en als laatste door het paneermeel te draaien.Controleer op gaatjes.

  7. Frituur 6 minuten op 170°C.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.