Krokantje met chocolade
Krokantje met chocolat is een heerlijke krokante, chocolade traktatie. Het krokantje met chocolade is klaar om gegeten te worden! De combinatie van knapperige en romige texturen maakt het een onweerstaanbare lekkernij. Eet smakelijk!
Volg het recept stap voor stap
-
Verwarm de oven voor op 180°C (th° 5).
-
Laat in de microgolfoven 25 g boter smelten, bestrijk hiermee 3 brickvellen aan één kant en leg ze op elkaar. Herhaal dit met de andere 3 vellen. Snijd ze in vierkanten van 7×7 cm. Leg de vierkanten op bakpapier op een bakplaat en zet ze 12 min. in de oven. Bestrooi ze met poedersuiker.
-
Breng de room en de honing op een zacht vuur aan de kook. Mix dit met de geraspte chocolade en de gehakte amandelen. Voeg 60 g boter toe in kleine stukjes en mix opnieuw. Laat dit afkoelen totdat het gebonden is.
-
Stel het krokantje samen: leg met een spuitzak een toefje ganache in het midden van een vierkant. Bedek dit met een ander vierkant. Versier het geheel met een bolletje ganache en wat amandelschilfers.
Tips
Rooster je amandelschilfers een beetje (in een antikleefpan), dan smaken ze nog beter.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.