Konijnenbillen met bospaddenstoelen
Dit recept voor konijnenbouten met bospaddenstoelen biedt een heerlijke combinatie van land- en zeesmaken. De bospaddenstoelen geven het gerecht een rustieke, geparfumeerde toets. Eet smakelijk!
Volg het recept stap voor stap
-
Pel de sjalotten en hak ze fijn.
-
Schil en was de wortelen en snij ze in schijfjes.
-
Maak de cantharellen schoon onder water, snij de uiteinden van de voetjes, laat uitlekken en bak samen met de sjalotten en wortelen in 2 eetlepels olijfolie. Kruid met peper en zout.
-
Snij de konijnenbillen langs het been in met een scherp mes en haal het eruit. Vul met het paddenstoelenmengsel en bind toe.
-
Verwarm de oven voor op 210 °C (gasstand 7).
-
Bak de billen aan de twee kanten in 2 eetlepels olie in eens stoofpan. Giet er de wijn bij en laat 3 minuten koken. Voeg de rest van de paddenstoelen toe, kruid met zout en peper en schuif voor 30-40 minuten in de oven.
-
Voeg de room toe en breng op matig vuur aan de kook. Dien warm op.
Tips
Dit is een ideaal gerecht als u de hele maaltijd champagne wilt schenken. Anders kunt u er ook een Pinot Noir uit de Elzas bij drinken.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.