Konijn van de Alpilles
Dit recept van konijn met Alpilles-kruiden benadrukt de mediterrane smaken van de regio. Voel u vrij om het recept aan te passen op basis van uw voorkeuren en beschikbare ingrediënten. Eet smakelijk!
De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 1 1 versneden konijn
- 100g 100g ontpitte groene olijven van Bouton d’Or
- 4 4 fijne sneden bacon
- 1 1 takje selder
- 1 1 preiwit
- 1 1 ui
- 2 2 teentjes knoflook
- 25cl 25 cl droge witte wijn
- 30g 30g boter van Pâturages
- 3càs 3 el olijfolie van Bouton d’Or
- Zout en peper van Cigalou
Volg het recept stap voor stap
-
Verwarm de oven voor op 200°C (th. 6/7).
-
Pel de ui en de look, maak het preiwit schoon en verwijder de draden van de selder. Snij alles fijn.
-
Bak het konijn goudbruin in het boter-oliemengsel in een stoofpan. Zet apart.
-
Bak de groenten, ui en look in dezelfde stoofpan.
-
Leg het konijn opnieuw in de stoofpan, doe er de in reepjes gesneden bacon bij en zet 10 minuten in de oven.
-
Giet er de witte wijn over en zet nog eens 15 minuten in de oven.
-
Voeg de olijven toe, kruid bij indien nodig, meng en zet enkele minuten met deksel apart alvorens te serveren.
Tips
Maak dit zomerse gerecht gerust klaar de dag ervoor, verwarmd zal het nog lekkerder zijn.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.