Knapperige brioche met appels en rozijnen
Volg het recept stap voor stap
-
Pers de sinaasappel en laat de rozijnen weken in het sap (denk eraan de pitjes uit het sap te halen).
-
Schil de appels en snij ze in kwartjes. Bak ze in een pan met de boter in enkele minuten goudkleurig, samen met de suiker.
-
Giet er het sinaasappelsap met de rozijnen bij wanneer de appels een beetje gekaramelliseerd zijn en roer goed om de braadresten op te lossen.
-
Steek de sneetjes brood in de broodrooster. Snij elk sneetje dan in 4 driehoekjes. Leg ze op borden en schep er de gebakken appels en rozijnen op.
-
Dien warm op.
Tips
Bestrijk de sneetjes met half gezouten boter wanneer ze uit de broodrooster komen (vóór u ze snijdt) en dien op met een bolletje vanille-ijs met pecannoten van Adélie. Nog lekkerder!
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.