Klompjes van zalm met citrusfruit

Makkelijk
0 min
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

4 portie(s)
  • 2 moten gerookte zalm van Capitaine Cook
  • 4 sinaasappelen
  • 2 roze pompelmoezen
  • 2 gelatineblaadjes
  • 1 tl kaneel van Cigalou
  • 1 cm verse gember (of 1 mespuntje gemalen gember van Cigalou)
  • 3 peperbolletjes van Cigalou
  • 10 cl witte muskaatwijn
  • Zout van Cigalou
  • Versiering:
  • Enkele roze peperbolletjes van Cigalou
  • Enkele sprietjes bieslook

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 40 min
  1. Leg de gelatineblaadjes in een kom met koud water.

  2. Pel het citrusfruit, verwijder het witte vlies en maak de partjes los (doe dit boven een kom om het sap op te vangen).

  3. Verwarm het sap met de wijn, de gember, de peper en de kaneel. Neem van het vuur zodra het begint te koken.

  4. Knijp de gelatine uit met de vingers en voeg toe aan het sap. Doe er wat zout bij.

  5. Zeef en giet een derde in individuele cakevormpjes.

  6. Plaats 30 minuten in de koelkast.

  7. Doe er de in stukken gesneden zalm bij, gevolgd door de partjes citrusfruit, overgiet met de rest van de gelei en plaats weer 3 uur in de koelkast.

  8. Haal vlak voor het serveren uit de vorm, versier met roze peper en een sprietje bieslook.

Tips

Als u dat wilt, kunt u ook enkele anijszaadjes bij de bereiding doen.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.