Klompjes van zalm met citrusfruit
De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 2 moten gerookte zalm van Capitaine Cook
- 4 sinaasappelen
- 2 roze pompelmoezen
- 2 gelatineblaadjes
- 1 tl kaneel van Cigalou
- 1 cm verse gember (of 1 mespuntje gemalen gember van Cigalou)
- 3 peperbolletjes van Cigalou
- 10 cl witte muskaatwijn
- Zout van Cigalou
- Versiering:
- Enkele roze peperbolletjes van Cigalou
- Enkele sprietjes bieslook
Volg het recept stap voor stap
-
Leg de gelatineblaadjes in een kom met koud water.
-
Pel het citrusfruit, verwijder het witte vlies en maak de partjes los (doe dit boven een kom om het sap op te vangen).
-
Verwarm het sap met de wijn, de gember, de peper en de kaneel. Neem van het vuur zodra het begint te koken.
-
Knijp de gelatine uit met de vingers en voeg toe aan het sap. Doe er wat zout bij.
-
Zeef en giet een derde in individuele cakevormpjes.
-
Plaats 30 minuten in de koelkast.
-
Doe er de in stukken gesneden zalm bij, gevolgd door de partjes citrusfruit, overgiet met de rest van de gelei en plaats weer 3 uur in de koelkast.
-
Haal vlak voor het serveren uit de vorm, versier met roze peper en een sprietje bieslook.
Tips
Als u dat wilt, kunt u ook enkele anijszaadjes bij de bereiding doen.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.