De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 800 g verse spinazie
- 1 bosje zuring
- 1 teentje look
- 20 g + 60 g boter van Pâturages
- 4 el bloem van Chabrior
- 10 cl melk van Pâturages
- 80 g geraspte parmezaan van Itinéraire des Saveurs
- 4 eieren van Moisson
- 2 snuifjes vierkruidenpoeder
- peper en zout van Cigalou
Volg het recept stap voor stap
-
Verwijder de steeltjes van de spinazie en de zuring. Was ze. Kook ze 5 min. in gezouten water. Laat ze uitlekken en druk goed aan om het kookvocht te verwijderen. Hak ze met een groot keukenmes fijn op een plank.
-
Verwarm de geplette look met 20 g boter in een pan. Laat hem niet bruin worden. Voeg de spinazie en de zuring toe. Laat ze vijf min. op een zacht vuur ‘drogen’. Zet opzij.
-
Smelt 60 g boter, voeg de bloem toe en laat lichtjes kleuren. De mengeling moet glad zijn, zonder klonters. Voeg de melk in één keer toe. Breng al roerend aan de kook. Kruid met peper en zout. Voeg het vierkruidenpoeder en de parmezaan toe.
-
Haal van het vuur. Meng de spinazie met de eigelen.
-
Klop de eiwitten op en spatel ze voorzichtig door de bereiding.
-
Vul kleine ovenschaaltjes tot 3/4 met de bereiding en bak ze 20 min. op 180 °C.
-
Serveer meteen.
Tips
voor een feestelijke tafel gebruik je beter kleine ovenschaaltjes dan één grote souffléschaal.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.