Kipspiesjes met Satay saus

Makkelijk
0 min
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

4 portie(s)
  • 500 g kipfilets
  • Voor de marinade:
  • 2 koffiel. kandijsuiker
  • 1 koffiel. koriander Cigalou
  • 1 koffiel. kurkuma Cigalou
  • 1 koffiel. komijnpoeder Cigalou
  • 18 cl kokosmelk Itinéraire des Saveurs
  • Voor de Satay saus:
  • 50 g geroosterde pindanoten
  • 1 koffiel. zout Cigalou
  • 30 cl kokosmelk Itinéraire des Saveurs
  • 2 koffiel. rode kerrie (facultatief, want hij is heel pikant)
  • 2 eetl. kandijsuiker
  • 1/2 koffiel. citroensap

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 140 min
  1. Doe alle ingrediënten van de marinade in een schotel, snijd de kip in blokjes en vermeng ze zorgvuldig met de marinade. Laat ze minstens 2 uur marineren.

  2. Maak de saus klaar: maal de pindanoten, giet 15 cl kokosmelk in een kookpot, voeg de kerrie en het zout toe en verwarm dit mengsel 3 min. op een zacht vuur.

  3. Voeg de kandijsuiker, het citroensap en de rest van de kokosmelk toe. Meng goed en laat dit een twintigtal minuten sudderen.

  4. Steek de gemarineerde kipblokjes op de spiesjes en rooster ze gaar op het barbecuerooster of bak ze op het ovenrooster (ongeveer 5 min. aan de ene kant en 3 min. aan de andere).

  5. Dien ze op met de goed hete Satay saus.

Tips

Troef: dit recept kun je ook klaarmaken met blokjes varkens- of rundvlees.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.