De benodigde ingrediënten voor dit recept
4
portie(s)
- 500g kipfilet
- 200g bamboescheuten in blik
- 20g gedroogde zwarte paddenstoelen
- 25g verse gember
- 1 citroen
- 8 takjes bieslook
- 2 eiwitten
- 3 el vloeibare honing
- 1,5 el Xérèsazijn
- 3 el sojasaus
- 4 el arachideolie
- 2 el maïzena
- 1 snufje espelettepeper in poeder
- Zout en peper van de molen
Volg het recept stap voor stap
Voorbereidingstijd :
55 min
-
Meng de honing, het citroensap, 2 el olie, de gepelde en fijngehakte gember, de sojasaus en de peper in een slakom. Kruid met peper en zout.
-
Doe er de kippenreepjes bij, meng en marineer 40 min. op een koele plaats, onder huishoudfolie.
-
Laat de paddenstoelen weken en uitlekken. Laat ook de bamboescheuten uitlekken.
-
Laat de kip uitdruipen, maar bewaar de marinade. Dompel de kip in een mengsel van eiwit/maïzena/azijn.
-
Verhit 2 el olie in een wok, bak de kip 7 à 8 min., doe er de bamboe, paddenstoelen en marinade bij en bak nog 6 à 7 min.
Tips
Bestrooi met versnipperd bieslook en serveer met witte rijst.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.