De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 6 kippenbil(len)
- 550 g artisjokharten in pot van Bouton d'Or
- 100 gepelde, ongezouten pistachenoten
- 2 sjalotten
- 1 knoflookteentje
- 1 el fijngehakte verse basilicum
- 20 cl gevogeltebouillon
- 10 cl droge vermouth
- 3 el olie van Bouton d'Or
- zout en peper Cigalou
- Garnituur bieslook
- platte peterselie
Volg het recept stap voor stap
-
Spoel de artisjokken af onder lauw water en laat ze uitlekken. Snijd de kippenbillen in 2 ter hoogte van het gewricht.
-
Fruit de fijngehakte sjalot en geplette knoflook met 2 eetlepels warme olie in een wok of een antikleefpan. Voeg er de stukken kip bij en sauteer ze 5 minuten
-
Bevochtig met de bouillon en laat nog 20 minuten koken op een zacht vuur. Draai de stukken kip meermaals om.
-
Besprenkel met de vermouth, voeg de artisjokken en de rest van de olie toe. Kruid zo nodig af met peper en zout en laat nog 5 minuten sudderen.
-
Voeg de basilicum en de pistachenoten toe aan de saus alvorens te serveren.
-
Werk af met de takjes bieslook en platte peterselie.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.