Kippenbillen met artisjokken

Makkelijk
50 min
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

4 portie(s)
  • 6 kippenbil(len)
  • 550 g artisjokharten in pot van Bouton d'Or
  • 100 gepelde, ongezouten pistachenoten
  • 2 sjalotten
  • 1 knoflookteentje
  • 1 el fijngehakte verse basilicum
  • 20 cl gevogeltebouillon
  • 10 cl droge vermouth
  • 3 el olie van Bouton d'Or
  • zout en peper Cigalou
  • Garnituur bieslook
  • platte peterselie

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 15 min
  1. Spoel de artisjokken af onder lauw water en laat ze uitlekken. Snijd de kippenbillen in 2 ter hoogte van het gewricht.

  2. Fruit de fijngehakte sjalot en geplette knoflook met 2 eetlepels warme olie in een wok of een antikleefpan. Voeg er de stukken kip bij en sauteer ze 5 minuten

  3. Bevochtig met de bouillon en laat nog 20 minuten koken op een zacht vuur. Draai de stukken kip meermaals om.

  4. Besprenkel met de vermouth, voeg de artisjokken en de rest van de olie toe. Kruid zo nodig af met peper en zout en laat nog 5 minuten sudderen.

  5. Voeg de basilicum en de pistachenoten toe aan de saus alvorens te serveren.

  6. Werk af met de takjes bieslook en platte peterselie.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.