Volg het recept stap voor stap
-
Snij de kipfilets in stukken van 3×4 cm ongeveer.
-
Was de citroenen goed, rasp de schil in dunne reepjes en snij de rest in schijfjes.
-
Was en schil de wortelen en raapjes, pel en hak de uien.
-
Kook de wortelen en raapjes 7 à 8 minuten in water.
-
Bak de kip goudbruin in olie in een stoofpan. Verwijder en vervang door de 2 gekookte groenten en de gehakte uien en fruit 5 minuten.
-
Doe er de kip opnieuw bij samen met de citroenschijfjes, de olijven, kurkuma, 1 glas water, peper en zout.
-
Meng en bak 45 min. met deksel, op een zacht vuur.
-
Voeg de citroenzestes enkele minuten voor het einde toe. Bestrooi met koriander en serveer warm.
Tips
Tip: u kunt ook een mengsel van zwarte en groene olijven gebruiken.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.