De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 1 el olijfolie van Bouton d'Or
- 4 sjalotten in partjes
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 8 sneden pancetta Itinéraires des Saveurs, in reepjes
- 600 g kippenborstfilets Volaé, in reepjes
- 500 g champignons de Paris in plakjes
- 1 dl gevogeltebouillon
- 1 dl witte wijn La Croix du Pin – Chardonnay Blanc
- 1 kruidentuiltje (laurier, peterselie, tijm, samengebonden)
- 1/2 rasp citroensap
- 1 dl verse room Pâturages
- zout Cigalou
- peper Cigalou
- Garnituur 2 el platte peterselie fijngehakt
Volg het recept stap voor stap
-
Verwarm de olijfolie in een stoofpan. Fruit de sjalotten en het knoflook gedurende 1 minuut totdat de sjalotten glazig zijn. Voeg de pancetta toe. Bak in 1 minuut goudbruin. Zet apart.
-
Sauteer de kip gedurende 2 minuten in de stoofpan. Voeg de sjalotten, het knoflook, de pancetta en de champignons toe. Voeg zout en peper toe. Voeg de bouillon, de wijn en het bouquet garni toe. Sluit af en laat gedurende 12 minuten pruttelen op middelhoog vuur. Voeg de rasp en het sap van de citroen en de room toe. Sluit af en gaar nog 5 minuten.
-
Verdeel de kip en de champignons over de borden. Lepel er wat saus over. Garneer met de peterselie.
-
Heerlijk met in de olijfolie gesauteerde aardappels, puree, pasta of rijst.
Tips
Vervang de kip door een haantje, varkens- of kalfshaasje.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.