Volg het recept stap voor stap
-
Meng in een grote kom de bloem, het water, 1 ei, de boter, het zout, de fijne suiker en de gist (aangelengd met melk).
-
Kneed het geheel tot een bol.
-
Kneed het deeg een tiental minuten en laat minstens 2 uur rijzen in een licht bebloemde kom. Bedek met een keukenhanddoek.
-
Voeg wanneer het deeg gerezen is de licht bebloemde rozijnen en de parelsuiker toe. Kneed onmiddellijk tot een geheel.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Verdeel het deeg in balletjes van 100 à 150 g. Maak een mannetje. Leg de kerstkoeken op bakpapier.
-
Laat ze 20 tot 30 min. rijzen (ze moeten dubbel zo groot worden). Bestrijk de kerstkoeken met een mengsel van ei en melk.
-
Zet ze ongeveer 20 min. in de oven. Laat ze afkoelen op een rooster. Versier met parelsuiker.
Tips
je kan de kerstkoeken ook met een broodmachine maken. Gebruik dan droge gist.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.