Karbonade met donker bier en peperkoek

Ontdek ons recept voor karbonade met donker bier en peperkoek, een grote Vlaamse specialiteit.

Makkelijk
140 min
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

4 portie(s)
  • 1càs 1 el olijfolie van Bouton d'Or
  • 600g 600 g runderkarbonade Snijd in grote dobbelstenen
  • 2càs 2 el maiszetmeel
  • 4 4 grote uien in ringen
  • 4 4 grote wortelen in schuine schijfjes
  • 1 1 kruidentuiltje
  • 33cl 33 cl donker bier
  • 1dl 1 dl water
  • 2càs 2 el bruine suiker
  • 1càs 1 el rode wijnazijn van Bouton d'Or
  • 1 1 plak peperkoek Chabrior
  • 1càc 1 tl mosterd van Bouton d'Or
  • zout en peper Cigalou
  • Garnituur Takjes platte peterselie

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 15 min
  1. Verwarm de olie in een stoofpan met dikke bodem. Braad de blokjes vlees goudbruin. Bestrooi ze met maiszetmeel. Roer goed om alle blokken vlees te bedekken. Dit duurt ongeveer 3 minuten. Zet apart.

  2. Fruit in dezelfde stoofpan de uien en wortels gedurende 2 minuten totdat de uien glazig zijn. Zet het vlees terug in de pan. Voeg zout en peper toe. Voeg het bouquet garni, het bier en het water toe. Het vocht moet tot halverwege het vlees komen. Voeg meer vocht toe indien nodig. Eindig met de bruine suiker. Sluit af een laat op laag vuur sudderen gedurende anderhalf uur. Verwijder het bouquet garni. Voeg de wijnazijn toe. Bestrijk de snee peperkoek met mosterd. Plaats in de stoofpan met de mosterd naar beneden. Sluit af en gaar gedurende 30 minuten.

  3. Verdeel de karbonade over de borden. Werk af met platte peterselie.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.