De benodigde ingrediënten voor dit recept
- Citroenmarinadesap van 1 citroen 2 teentje knoflook fijngehakt 1 el oregano 2 el olijfolie van Bouton d'Or 600 g kalkoenfilet in blokjesSalade van kikkererwten1 blik kikkererwten Saint Eloi, gespoeld, uitgelekt 4 rode paprika Bouton d’Or, kant-en-klaar 1 el oregano 1 el olijfolie van Bouton d'Or sap van 1 citroen 1 teentje knoflook fijngehakt 4 ui fijngehakt 2 el platte peterselie fijngehakt 1 handvol romeinse sla in reepjes zout en peper
Volg het recept stap voor stap
-
Citroenmarinade: Meng het citroensap, het knoflook, de oregano, zout en peper. Voeg de olijfolie toe. Voeg de blokjes kalkoen toe. Zet 1 uur koel. Salade van kikkererwten: Meng in een kom de kikkererwten, de rode paprika, de oregano, de olijfolie, het citroensap en het knoflook. Voeg zout en peper toe. Zet koel.
-
Verwarm een grill voor. Droog de blokjes kalkoen. Rijg ze aan spiesen. Gril gedurende 3 minuten aan elke kant. Voeg de sla, de jonge ui en de platte peterselie toe aan de salade.
-
Verdeel de spiesen en de salade van kikkererwten over de borden.
Tips
Je kan ook de stukken kip in een zelfsluitende diepvrieszak (zoals een ziplock) plaatsen. Giet de marinade over het vlees en sluit de zak. Zet koel. Keer de zak regelmatig om het vlees aan alle kanten met marinade te bedekken.
Variant: Vervang de kalkoen door kip.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.