Volg het recept stap voor stap
-
Verwarm de oven voor op 180 °C (gasstand 6).
-
Breng in een grote kookpot gezouten water aan de kook en laat de kalkoen ongeveer 15 minuten koken op laag vuur. Giet af en leg in een ovenschaal. Kruid met peper en zout en strijk in met druivenpitolie.
-
Pel de sjalotten. Bak ze in een kookpot in de boter, voeg de kastanjes toe en kruid met peper en zout. Blus met 20 cl cider en laat 30 minuten koken op laag vuur.
-
Schuif de kalkoen voor 2 uur in de oven en bedruip regelmatig met de cider.
-
Leg de gekookte kastanjes na 1.30 u rond de kalkoen en laat verder bakken.
-
Giet de kippenbouillon in de kookpot waarin u de kastanjes kookte, verwarm 5 minuten en doe er dan het maïszetmeel bij dat u oploste in 6 eetlepels koud water. Roer krachtig.
-
Doe er de room bij en laat 15 minuten zachtjes koken.
-
Dien de kalkoen op, omringd door kastanjes.
Tips
U kunt de kalkoen ook versieren met spruitjes, plakjes butternut, bosbessen of rauwe kastanjes.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.