Kalkoen gevuld met foie gras

Makkelijk
0 min
0 / 5 5

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

8 portie(s)
  • 1 kalkoen van ongeveer 3 kg
  • 300 g kalfsgehakt
  • 150 g foie gras van Guillaume Dunoy
  • 3 eieren van Moisson
  • 150 g gekookte kastanjes van Saint Eloi
  • 3 sneetjes oud brood + 1 homp brood
  • 1 kom melk
  • 2 el cognac
  • 1 el olijfolie van Bouton d’Or
  • Zout, peper van Cigalou

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 5

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 40 min
  1. Neem de kalkoen 2 uur voor u begint uit de koelkast.

  2. Verwarm de oven voor op 180 °C (gasstand 6), heteluchtstand.

  3. Voor de vulling: doop het oude brood in de melk om het zacht te maken. Snij de foie gras en de kastanjes in stukjes.

  4. Vermeng het kalfsgehakt, de stukjes foie gras, de eieren, het brood, de cognac, zout en peper in een kom en kneed met de hand. Doe er de kastanjestukjes bij.

  5. Voor de kalkoen: steek er de vulling in en sluit de opening goed met een dikke naald en keukentouw. Bind ook de poten vast.

  6. Giet een beetje olie in uw handen en masseer de kalkoen om ze overal in te vetten. Kruid met zout en peper.

  7. Leg ze in een grote, diepe schotel en zet onder in de oven.

  8. Schakel na 30 minuten de heteluchtfunctie uit maar behoud dezelfde temperatuur. Laat nog 2 uur verder garen maar besprenkel regelmatig.

  9. Schakel de oven uit, open de deur en laat de kalkoen nog 30 minuten in de oven staan.

  10. Snij het vlees in plakjes en besprenkel met de jus.

  11. Serveer de vulling apart.

Tips

Als u thuis geen oud brood hebt, kunt u dat vervangen door paneermeel.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 5

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.