Kalkoen gevuld met foie gras
De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 1 kalkoen van ongeveer 3 kg
- 300 g kalfsgehakt
- 150 g foie gras van Guillaume Dunoy
- 3 eieren van Moisson
- 150 g gekookte kastanjes van Saint Eloi
- 3 sneetjes oud brood + 1 homp brood
- 1 kom melk
- 2 el cognac
- 1 el olijfolie van Bouton d’Or
- Zout, peper van Cigalou
Volg het recept stap voor stap
-
Neem de kalkoen 2 uur voor u begint uit de koelkast.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C (gasstand 6), heteluchtstand.
-
Voor de vulling: doop het oude brood in de melk om het zacht te maken. Snij de foie gras en de kastanjes in stukjes.
-
Vermeng het kalfsgehakt, de stukjes foie gras, de eieren, het brood, de cognac, zout en peper in een kom en kneed met de hand. Doe er de kastanjestukjes bij.
-
Voor de kalkoen: steek er de vulling in en sluit de opening goed met een dikke naald en keukentouw. Bind ook de poten vast.
-
Giet een beetje olie in uw handen en masseer de kalkoen om ze overal in te vetten. Kruid met zout en peper.
-
Leg ze in een grote, diepe schotel en zet onder in de oven.
-
Schakel na 30 minuten de heteluchtfunctie uit maar behoud dezelfde temperatuur. Laat nog 2 uur verder garen maar besprenkel regelmatig.
-
Schakel de oven uit, open de deur en laat de kalkoen nog 30 minuten in de oven staan.
-
Snij het vlees in plakjes en besprenkel met de jus.
-
Serveer de vulling apart.
Tips
Als u thuis geen oud brood hebt, kunt u dat vervangen door paneermeel.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.