Kalfstong in saus
Ontdek de elegantie en delicatesse van kalfstong in saus. Dit iconische recept biedt een symfonie van smaken en ongeëvenaarde malsheid. Volg onze stap-voor-stap gids om dit klassieke gerecht te maken dat herinneringen aan de traditionele keuken zal oproepen en uw smaakpapillen zal verrukken.
Kalfstong in saus is veel meer dan een gerecht, het is een culinaire ervaring. Geniet van de finesse van kalfsvlees in combinatie met een smaakvolle saus die uw diners opwarmt en indruk maakt op uw gasten.
De benodigde ingrediënten voor dit recept
- Voor de bouillon:
- 3 3 wortelen
- 3 3 preistengels
- 2 2 ajuinen
- 2 2 rapen
- 3 3 seldertakken
- 2 2 looktenen
- Tijm, laurier, marjolein
- Provençaalse kruiden
- Zout, peper van de molen
- Voor de saus:
- 2 2 dikke plakken Bayonne ham
- 1 1 grote augurk
- 2 2 looktenen, 2 ajuinen, 1 sjalot
- 1 1 grote doos hele champignons
- 2càc 2 koffiel. tomatenconcentraat
- Zout, peper
- 1 1 kalfstong
Volg het recept stap voor stap
-
Bereid de bouillon met alle ingrediënten.
-
Was de tong en kook ze heel in de bouillon gedurende minstens 2 u (zo nodig, voeg je water bij om de tong altijd ondergedompeld in de bouillon te laten).
-
Zodra de tong gaar is (mals als je er met een mes in snijdt) laat je ze wat afkoelen. Bewaar de bouillon (voor de saus).
-
Pel de tong en snijd ze in plakken van ongeveer 1 cm dik.
-
Fruit de gehakte sjalot en ajuinen en de geplette looktenen in een pan. Doe er de in blokjes gesneden Bayonne ham bij, samen met de in dunne plakjes gesneden augurk en de hele champignons.
-
Voeg het tomatenconcentraat toe en giet er wat van de bewaarde bouillon bij. Kruid met peper en zout.
-
Schep er nu de in plakken gesneden tong bij en laat dit nog even zachtjes sudderen met het deksel op de pot.
Tips
TIP! Serveer er naar wens rijst, deegwaren of aardappelen bij, maar kies wel altijd een rode wijn zoals de Juliénas Réserve des Cerisiers.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.