Volg het recept stap voor stap
-
Pel de sjalot en hak fijn. Schil de wortels en snij ze in kleine stukjes. Maak de peultjes schoon. Maak de prei schoon en snij in dunne schijfjes.
-
Kruid de vis met peper en zout. Bak de sjalot in wat boter in een braadpan. Leg er de vismoten in en bak aan 2 kanten goudbruin. Doe er het bier en de jeneverbessen bij en laat een paar minuten sudderen.
-
Schep de vis uit het kookvocht, dat u bewaart, en hou warm.
-
Laat de rest van de boter smelten in dezelfde braadpan. Bak er de groenten gedurende een tiental minuten in. Overgiet met het kookvocht dat u bewaarde, dek af en laat 15 min sudderen.
-
Leg de vis 5 min op de groenten.
-
Kruid bij en serveer de vis met de groenten, besprenkeld met saus.
Tips
Bruin bier geeft een nogal sterke smaak. Gebruik blond bier voor een zachtere smaak.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.