Jambalaya met garnalen en fruit
De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 250 g rijst van Saint Eloi
- 250 g varkensspiering
- 8 ongepelde garnalen
- 1 kleine chorizo van Itinéraire des Saveurs
- 1 rode paprika, fijngehakt
- 2 fijngehakte uien
- 100 g diepvrieserwten van Saint Eloi
- 4 bananen
- 30 g boter van Pâturages
- 1 blokje kippenbouillon
- 1 mespuntje saffraan van Cigalou
- 1 tl kerriepoeder van Cigalou
- 3 el olijfolie van Bouton d’Or
- 500 ml water
- Zout, peper van Cigalou
Volg het recept stap voor stap
-
Hak de paprika en de uien fijn, snij de chorizo in plakjes en snij de spiering in blokjes van 2 cm.
-
Verhit de olijfolie in een stoofpan, bak er de spieringblokjes in aan en doe er de paprika, ui, chorizo en garnalen bij. Laat de garnalen in 1 tot 2 minuten roze kleuren en schep ze eruit.
-
Breng het water aan de kook, giet het bij de inhoud in de stoofpan, doe er het bouillonblokje bij, laat 5 minuten koken, giet over in een kom en zet opzij.
-
Verwarm de boter in de stoofpan, doe er de rijst bij en roer.
-
Wanneer de rijst glazig wordt, voegt u het mengsel van vlees/groenten, de saffraan, het kerriepoeder, zout en peper toe. Vermeng, dek af en laat op laag vuur koken, tot de rijst gaar is.
-
Kook de erwten 10 minuten in licht gezouten water.
-
Bak de bananen goudkleurig in de hete boter.
-
Serveer de rijst op een mooie schotel. Versier met erwten en garnalen. Dien op met de gebakken bananen.
Tips
Met deze jambalaya tovert u een exotisch en verrassend gerecht op tafel. Maak het nog feestelijker door er mangochutney bij te geven. Die is bovendien heel snel klaar (Zoek in Recepten naar ‘Panna cotta met lever en mangochutney’).
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.