Volg het recept stap voor stap
-
Snijd de kool in reepjes. Pel het knoflookteentje en hak het fijn.
-
Giet de olijfolie in een wok of een grote, hete koekenpan en fruit de inktvis met de fijngehakte knoflook gedurende 5 minuten. Voeg de koolreepjes toe en breng op smaak met zout en peper. Sauteer nog 5 minuten.
-
Breng het mengsel met een schuimspaan over in een warme serveerschaal.
-
Voeg in de wok of pan de sherryazijn, tabasco en gehakte bieslook toe aan het kookvocht. Breng het aan de kook en giet het onmiddellijk over de inktvis.
Tips
Om een mooie kleur op het bord te brengen, serveert u de bereiding met saffraanrijst (kook uw rijst in kokend gezouten water met 2 mespuntjes saffraanpoeder Cigalou).
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.