De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 700 g champignons
- 200 g kwark van schapenmelk (brousse) van Pâturages
- 4 eieren van Moisson
- 10 cl room van Pâturages
- 100 g boter van Pâturages
- 12 gepelde walnoten van Chabrior
- 1 bosje basilicum
- 2 teentjes knoflook
- 1 citroen
- 1 snufje 4-specerijen van Cigalou
- Zout en peper van Cigalou
Volg het recept stap voor stap
-
Verwarm de oven voor op 180 °C (gasstand 6).
-
Maak de champignons schoon en snij ze in kleine stukjes. Bak ze op hoog vuur in een pan, zonder vetstof, tot ze droog zijn.
-
Vermaal de walnoten (bewaar er 4 voor achteraf).
-
Klop de eieren los met de room. Doe er de kaas, de specerijen, zout en peper bij. Voeg dan de champignons, de geperste knoflook, de vermalen walnoten en de fijngehakte basilicumblaadjes bij.
-
Giet dit mengsel in met boter ingevette vormen en leg er een gepelde walnoot op.
-
Zet 20 minuten in de oven.
-
Mix de rest van het basilicum met het citroensap. Verwarm zachtjes in een pannetje en klop er de in stukjes gesneden boter onder. Breng op smaak met peper en zout.
-
Haal de flans na enkele minuten afkoelen uit de vormen en dien warm op.
Tips
U kunt dit gerecht ook maken met bospaddenstoelen.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.