In rode wijn gesmoord konijn
Deze in rode wijn gesmoord konijn is een troostrijk en smakelijk gerecht, perfect voor een gourmetavond. Dit recept voor in rode wijn gesmoord konijn biedt een rijke, smaakvolle saus, perfect om het malse konijnenvlees te begeleiden. Eet smakelijk!
De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 1càs 1 el olijfolie van Bouton d'Or
- 1 1 konijn (1, 250 kg), in stukjes gesneden
- 2càs 2 el maiszetmeel
- 3 3 uien in partjes
- 4 4 wortelen in blokjes
- 2 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 70g 70 g tomatenconcentraat Top Budget
- 1 1 blikken (400 g) gepelde tomaten Saint Eloi
- 1 1 blaadjes laurier Cigalou
- 3dl 3 dl rode wijn Expert Club
- 250g 250 g erwten extra fijn Saint Eloi
- 1dl 1 dl kippebouillon
- 350g 350 g pasta Fiorini
- zout en peper Cigalou
- Garnituur 4 el platte peterselie fijngehakt
Volg het recept stap voor stap
-
Verwarm de olijfolie in een pan. Wentel de stukken konijn door het maiszetmeel. Bestrooi met zout en peper. Bak de stukken aan alle kanten goudbruin. Zet apart. Fruit de ui, de wortels en het knoflook gedurende 2 minuten. Voeg de tomatenpuree, de gepelde tomaten en de laurier toe. Plaats de stukken konijn in de pan. Voeg de rode wijn toe. Voeg zout en peper toe. Sluit af. Laat 40 minuten zachtjes pruttelen. Voeg de erwtjes toe. Gaar nog 10 minuten. Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitlekken. Zet apart.
-
Haal de stukken konijn uit de pan. Rol ze in aluminiumfolie. Laat 10 minuten rusten. Roer de pasta door groenten. Verwarm kort.
-
Verdeel de pasta, de groenten en het vlees over diepe borden. Bestrooi met platte peterselie.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.