Volg het recept stap voor stap
-
Breng 5 cl water met 50 g suiker aan de kook en voeg de amaretto toe. Roer goed en laat afkoelen.
-
Klop de eiwitten heel stevig op.
-
Vermeng 3 el water met de honing en de rest van de suiker en breng aan de kook. Laat in 5-6 minuten inkoken tot een lichte siroop.
-
Giet de siroop langzaam op het eiwit terwijl u krachtig roert met een klopper.
-
Klop de heel koude room tot slagroom en schep dan voorzichtig onder de vorige bereiding.
-
Doe ook het gekonfijte fruit bij dit mengsel: u krijgt dan een ‘nogacrème’.
-
Neem een cakevorm en bekleed die met huishoudfolie (tot over de rand).
-
Snij de panettone in dunne plakjes en leg die op de bodem van de vorm. Besprenkel met amaretto, bedek met een laag noga en eindig met een laag panettone. Plaats 4 uur in de diepvriezer.
-
Plaats 30 minuten in de koelkast vóór u het gerecht uit de vorm haalt (en de folie wegneemt).
-
10. Snij in plakjes en dien op.
Tips
Doop het mes telkens enkele seconden in kokend water om mooie sneetjes te kunnen afsnijden.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.