Hinde met sinaasappel

Makkelijk
0 min
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

6 portie(s)
  • 1 hindegebraad van 1,5 kg
  • 4 sinaasappelen (bio)
  • 50 cl witte wijn
  • 150 g kristalsuiker
  • 5 el wijnazijn van Bouton d'Or
  • 1 tl zonnebloemolie van Bouton d’Or
  • Tijm, laurier van Cigalou
  • Zout, peper van Cigalou

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 20 min
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C (gasstand 6).

  2. Was de sinaasappelen en snij ze in dunne schijfjes. Bewaar het sap.

  3. Strijk het gebraad met behulp van een borsteltje in met olie en leg het in een ovenschaal.

  4. Doe de azijn, 15 cl water, de tijm, de suiker en de laurier in een kookpot. Laat op matig vuur konfijten.

  5. Zet het gebraad ongeveer 35 minuten in de oven. Neem het uit de ovenschaal, wikkel het in aluminiumfolie en zet opzij.

  6. Giet de witte wijn met een beetje water in de ovenschaal en krab goed om alle braadresten los te maken.

  7. Doe er de sinaasappelschijfjes en hun sap in en verwarm op een heel laag vuur.

  8. Snij het gebraad vlak voor het serveren in plakjes en breng op smaak met zout en peper. Leg ze op de borden en besprenkel met sinaasappelsaus.

Tips

Voor een mooi, monochroom effect kun je bij dit hindegebraad een puree van pompoen of zoete aardappelen serveren.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.