Hachis parmentier met spinazie
Herontdek deze klassieker uit de Franse keuken, herzien door onze chef Jeremy Vandernoot! Een makkelijk en snel recept om te maken voor een 100% succesvol resultaat!
De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 1000g varkens- en kalfsgehakt
- 2000g bintje aardappelen
- 500g spinazie
- 5 Saint-Eloi-sjalotten
- 3 teentjes Saint-Eloi-knoflook
- 1 bosje peterselie
- 400g Weideboter
- 300g melk Pâturages
- 200g paneermeel
- Zonnebloemolie Bouton d’Or
- Nootmuskaat Cigalou
- Zout Itinéraires des Saveurs
- Peper Cigalou
Volg het recept stap voor stap
-
Snipper de sjalotjes en knoflook fijn en bak ze licht aan in de olie.
-
Voeg het gehakt 10 minuten toe om het te kleuren.
-
Voeg de eerder gewassen en uitgelekte spinazie toe en laat nog 5 minuten koken. Giet in een gratinschotel.
-
Schil de aardappelen en kook ze gaar in kokend water met zout gedurende 20 minuten.
-
Haal de gekookte aardappelen door een aardappelstamper voordat u de boter en melk toevoegt. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en voeg dan de gehakte peterselie toe.
-
Leg een laag aardappelpuree op het gehakt en werk af met paneermeel.
-
Bak gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180°.
Tips
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.