Gevulde aardappelen met cantharellen
Volg het recept stap voor stap
-
Verwarm de oven voor op 200 °C (stand 6-7).
-
Was en schil de aardappelen. Snijd er in de lengte 1/4 af. Dat is het hoedje. Hol het dikke stuk, waarop later het hoedje komt, uit met een mesje.
-
Versnipper de sjalotten en 1 teentje look. Bak ze in 2 theelepels olijfolie.
-
Doe de paddenstoelen in de pan en bak ze 7 tot 10 min. op een laag vuur. Voeg de room toe en laat wat inkoken.
-
Haal de pan van het vuur. Voeg de resterende gehakte look en de peterselie toe. Kruid met peper en zout en meng.
-
Vul de aardappelen royaal met het mengsel. Zet het hoedje er weer op en bind ze dicht met keukentouw.
-
Leg ze in een ovenschaal en bevochtig met groentebouillon en een scheutje olijfolie.
-
Laat de aardappelen ongeveer 40 min. in de oven garen (afhankelijk van hun grootte). Bevochtig af en toe moet bouillon.
Tips
voor een iets goedkopere, minder feestelijke versie kan je dit recept ook met Parijse champignons maken.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.