De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 180g instantpolenta
- 750ml water
- 4,5càs vers basilicum, fijngehakt
- 1,5càs oregano van Cigalou
- 1,5càs olijfolie van Bouton d’Or
- 0,75càc gemalen knoflook van Cigalou
- Zout, peper van Cigalou
Wijnsuggestie
Rode wijn
Volg het recept stap voor stap
-
Vermeng de polenta, de kruiden en smaakmakers met het water. Verwarm al roerend op matig vuur. De polenta zal geleidelijk aan indikken. Blijf roeren tot u een dikke puree hebt.
-
Schep deze puree in een licht ingevette, rechthoekige ovenschotel en laat afkoelen. Dek af en laat 2 uur opstijven.
-
Haal de polenta uit de vorm en snij in plakken.
-
Strijk de polenta in met een beetje olie en rooster ze enkele minuten op de barbecue.
Tips
U kunt deze plakjes polenta serveren met zelfgemaakte pesto (munt, basilicum, peterselie, knoflook, olijfolie, citroensap en cashewnoten) of de pesto met basilicum van Fiorini. Gebruiksklaar en overheerlijk!
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.