Gepocheerde peren met rosé en crème de cassis
Volg het recept stap voor stap
-
Breng in een kleine kookpan de wijn samen met het water, de crème de cassis en de suiker tot net onder het kookpunt.
-
Schil de peren en laat de steeltjes eraan.
-
Leg de peren onmiddellijk in de siroop, zodat ze niet verkleuren.
-
Zet op een heel zacht vuurtje gedurende een twintigtal minuten. Zorg ervoor dat de peren rechtop blijven staan. (Als de siroop te snel verdampt, voegt u wat water toe, zodat de peren volledig onder blijven staan.)
-
Zet het vuur uit zodra de vruchten zacht zijn en laat afkoelen in de siroop.
-
Bewaar ze minstens een tiental uur in de koelkast en draai ze af en toe om.
-
Haal de peren net voor het serveren uit de siroop. Doe de siroop in een kookpan en laat inkoken tot een dikke stroop.
Tips
Dresseer de peren op een bord en versier met hele muntblaadjes.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.