Gepocheerde eieren “Meurette”

Makkelijk
0 min
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

4 portie(s)
  • 4 eieren Moisson
  • 4 sneetjes rauwe ham Monique Ranou
  • 4 witte boterhammen Chabrior
  • 4 sjalotten
  • 6 tot 8 radijzen
  • 100 g veldsla, gewassen
  • 100 ml kalfsfond Bouton d’Or
  • 60 g boter Pâturages
  • 250 ml krachtige rode wijn Expert Club
  • 2 eetl. witte azijn Bouton d’Or
  • Zout, peper Cigalou

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 15 min
  1. Begin met de bereiding van de saus. Laat de wijn samen met de gesneden sjalotten tot ¾ inkoken. Giet er de kalfsfond bij en laat dit tot de helft inkoken.

  2. Draai het vuur laag en voeg de boter al kloppend toe. Kruid met peper en zout. Houd deze saus warm.

  3. Bak de rauwe ham 2 min. op een laag vuur in de pan. Zet hem apart.

  4. Pocheer de eieren: neem een pot en breng hierin water met zout en azijn aan de kook. Laat heel voorzichtig een opengebroken ei in het kokende water glijden. Schep het met een schuimspaan uit het water en laat het op keukenpapier uitlekken. Doe hetzelfde met de 3 andere eieren.

  5. Rooster het brood.

  6. Stapel in een bord een geroosterde boterham, de hesp, het gepocheerd ei. Giet hierover de saus, geef erboven een draai aan de pepermolen en dien op met wat slablaadjes en in plakjes gesneden radijsjes.

Tips

Om ervoor te zorgen dat alles lekker warm is, zet je net voor het opdienen elk bord afgedekt gedurende 20 seconden in de microgolfoven.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.