Gemarineerde filet mignon van varken met citrusfruit
De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 1 filet mignon van varken van ongeveer 800 g
- 40 g boter van Pâturages
- Zout van Cigalou
- Marinade:
- 1 sinaasappel
- 1 citroen
- 1 sjalot
- 1 tak selderij
- 2 el olijfolie van Bouton d’Or
- 1 takje tijm
- 1 tl oregano van Cigalou
- Zout van Cigalou
- 1 tl geplette peper van Cigalou
Volg het recept stap voor stap
-
Voor de marinade: was de sinaasappel en de citroen, rasp de schil en pers het vruchtvlees (bewaar wat van de schil als versiering). Pel de sjalot en hak die fijn, samen met de selderij. Voeg de olijfolie, peper, oregano en tijm toe.
-
Leg de filet mignon in een diep bord en overgiet met de marinade. Dek af en zet 24 uur in de koelkast. Draai het vlees verschillende keren om.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C (gasstand 6).
-
Giet het vlees af, dep droog en bak in een stoofpan in de boter. Breng op smaak met zout en giet er de marinade bij. Dek de stoofpan af en plaats 35-45 min in de oven. Bedruip het vlees regelmatig.
-
Snij mooie sneetjes af, overgiet met saus en versier met citrusschil.
Tips
u kunt dit serveren met wilde rijst of een driekleurig torentje van 3 soorten puree (wortel, aardappel, broccoli).
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.