De benodigde ingrediënten voor dit recept
- eend 1 eend van ongeveer 2,5 kg
- 2 knoflookteentjes
- 1 el maïzena
- 1 el 4-specerijenmengeling van Bouton d'Or
- 5 el sojasaus Itinéraire des saveurs
- 1 el alcoholazijn van Bouton d'Or
- 3 el honing van Elodie
- 1 tl olijfolie van Bouton d'Or
- Garnituur jonge uien
Volg het recept stap voor stap
-
Hak de knoflook een dag van tevoren heel fijn en meng hem zorgvuldig met de 4 specerijen, de sojasaus, de azijn, de honing, de maïzena en de olie.
-
Doorprik het vel van de eend met de punt van een mes op verschillende plaatsen over het hele oppervlak. Leg ze in een ovenschotel en strijk ze royaal in met saus. Zet ze 12 uur koel.
-
Verwarm de oven voor op 150°C (th. 3) en zet de eend 1.30 – 1.40 u. in de oven. Na het eerste uur van de baktijd, smeert u de eend om de 10 min. in met de rest van de lak.
-
Aan het einde van de baktijd controleert u binnenin of de eend voldoende gaar is.
Tips
om de eend tot haar recht te doen komen, serveert u ze op een donkere schotel en werkt af met jonge uitjes.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.