Gekonfijte appel en karamelsaus met gezouten boter
Volg het recept stap voor stap
-
Maak een siroop met 150 g suiker en ½ liter water. Doe er het in twee gespleten vanillestokje bij.
-
Schil de appels en snij ze in twee. Verwijder het klokhuis. Wentel ze door het citroensap en doop ze in de siroop. Breng zachtjes aan de kook en konfijt de appels tot ze glazig zijn. Giet af en laat afkoelen.
-
Verwarm 150 g suiker in een droge kookpot en blijf zachtjes roeren. Voeg langzaam en onder voortdurend roeren de room toe zodra de suiker volledig is gesmolten en begint te karamelliseren. Schakel het vuur uit en voeg de half gezouten boter toe. Laat afkoelen.
-
Verbrijzel de amandelen en rooster ze in een droge pan.
-
Leg de halve appeltjes op dessertbordjes en vul het hart met de lauwe saus. Bestrooi met de geroosterde amandelen en versier met stukjes van het vanillestokje.
Tips
U kunt dit heerlijke dessert ook serveren met een bolletje ijs van Madagaskarvanille van Adélie.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.