De benodigde ingrediënten voor dit recept
- Marinade van abdijbier 1,5 dl donker abdijbier van St. Firminus
- 2 el bruine suiker of vloeibare honing van Elodie
- 1 el olijfolie van Bouton d'Or
- 2 el sojasaus Claude Léger
- 1 sjalot fijngehakt
- rasp sap van sinaasappel
- 1 el gember geraspt
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 2 el worcestershiresaus
- 2 blaadjes laurier van Cigalou, gekneusd
- 3 el platte peterselie fijngehakt
- 2 varkenshaasjes (ongeveer 375 g per stuk)
- 1 el olijfolie van Bouton d'Or
- zout Cigalou
- peper Cigalou
- Garnituur 1 el bieslook fijngehakt
Volg het recept stap voor stap
-
Bereid de marinade de dag van tevoren om tijd te besparen en marineer het vlees langer.
-
Marinade van abdijbier: breng in een steelpan het bier aan de kook. Zet het vuur laag en laat gedurende 3 minuten pruttelen met de bruine suiker of de honing, de olijfolie, de sojasaus, de sjalot, het sap en de rasp van de sinaasappel, de gember, het knoflook, de worcestershiresaus, de laurier en de platte peterselie.Laat afkoelen. Giet de marinade in een zelfsluitende diepvrieszak. Voeg het vlees toe aan de marinade in de zak en marineer minstens 30 minuten.
-
Verwarm een grill of de barbecue voor. Haal het vlees uit de marinade en verwijder de overtollige marinade met keukenpapier. Zet de marinade apart. Bestrijk de varkenshaasjes met olijfolie. Gril gedurende 7 minuten aan elke kant. Breng in een steelpan de marinade aan de kook. Zet het vuur laag en laat 3 minuten inkoken. Bestrijk het vlees met de saus. Gaar gedurende 1 minuut aan elke kant. Rol het vlees in aluminiumfolie. Zet 10 minuten apart.
-
Snij het vlees in dunne plakjes. Lepel er wat saus over. Bestrooi met bieslook.
Tips
Heerlijk met zoete aardappels, geroosterde groenten of een salade.
De marinade kan als saus gebruikt worden. Breng de saus dan kort tot het kookpunt om eventuele bacteriën te doden.Deze marinade is ook heel goed te gebruiken voor gevogelte of tonijn.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.