Gegrilde ribbetjes met verse kruiden en paprikaketchup
Ontdek dit lenterecept van chef-kok Jeremy Vandernoot, speciaal gemaakt voor klanten van Intermarché!
De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 800g ribbetjes
- 3 grote rode paprika’s
- 0,5 sjalot
- 40ml sojasaus Itinéraire des Saveurs
- 0,25 bosje bieslook
- 0,25 bosje peterselie
- 0,25 bosje basilicum
- 20g honing
- 50ml neutrale olie Bouton d’Or
- Zout en peper
Wijnsuggestie
Rode wijne – AOP Côtes du Roussillon Villages
Cépages : Syrah, Carignan, Grenache noir
2019
Rode wijn
Volg het recept stap voor stap
-
Bestrooi de ribbetjes aan beide kanten met zout voor je ze op de grill of barbecue legt.
-
Giet wat sojasaus over de ribbetjes en laat ze verdergaren. Draai ze af en toe om zodat het vlees niet aanbrandt.
-
Hak de verse kruiden fi jn en versnipper de halve sjalot.
-
Voor de ketchup: verwijder de schil en de pitt en van de paprika’s. Snijd ze in grove stukken en doe ze in een pan met de olie en de gehakte sjalot. Laat ze op een zacht vuurtje bakken, zonder ze te laten verkleuren. Voeg de honing toe en laat nog een ti ental minuten verdergaren. Mix alles en zeef het mengsel door een fi jne zeef. Laat afk oelen.
-
KAls de ribbetjes gaar zijn, kruid je ze af met peper. Bestrooi elke kant royaal met verse kruiden.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.