De benodigde ingrediënten voor dit recept
- Marinade met koriander sap van 2 limoen
- 2 teentje knoflook fijngehakt
- 1/2 bosje koriander fijngehakt
- 1 tl komijnpoeder Cigalou
- 2 tl koriander poeder Cigalou
- 1 mespunt kaneelpoeder Cigalou
- 2 el olijfolie van Bouton d'Or
- 8 kwartel(s) 'en crapaudine'
- 4 perzik(en) ontpit, in 2
- zout en peper
- Garnituur blaadjes koriander
Volg het recept stap voor stap
-
Marinade met koriander: Meng in een kom het limoensap, de knoflookteentjes, de koriander, het gemalen komijnzaad, het gemalen korianderzaad, de kaneel, zout en peper. Voeg de olijfolie toe. Roer goed. Vul een zelfsluitende plastic zak met de kwartels en de marinade. Sluit de zak en schud voorzichtig. Laat 1 uur rusten.
-
Verwarm de grill of de barbecue voor. Dep de kwartels droog. Rijg ze aan houten prikkers, om en om met de perziken. Gril gedurende 15 minuten aan elke kant.
-
Verdeel de kwartels en de perziken over de borden.
Tips
Heerlijk met couscous, een taboulé of een pastasalade.
Variant:
Gebruik deze marinade met kip of een andere witte vleessoort.
Keukentip:
‘En crapaudine’: snij met een keukenmes de kwartels langs de ruggengraat open. Druk ze voorzichtig plat.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.