Gegrilde kreeft met mango

Makkelijk
0 min
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

4 portie(s)
  • 2 rauwe kreeften
  • 2 mango's
  • 100 g boter van Pâturages
  • 2 sneetjes peperkoek van Chabrior
  • 5 el olijfolie van Bouton d’Or
  • 2 el balsamicoazijn van Bouton d’Or
  • 1 snufje gemberpoeder
  • Vers basilicum
  • Zout en peper van Cigalou

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 20 min
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C (gasstand 6).

  2. Snij de kreeften in de lengte door met een groot mes en splijt de scharen.

  3. Leg ze op hun schaal op een ovenschaal en bestrooi met peper en zout.

  4. Verkruimel de sneetjes peperkoek en vermeng met de boter.

  5. Bestrijk het kreeftenvlees met de helft van dit mengsel.

  6. Zet 15 minuten onder de grill van de oven.

  7. Doe er halfweg de baktijd de rest van het peperkoekmengsel bij.

  8. Vermeng olie, azijn, gember, fijngehakt basilicum, zout en peper.

  9. Schil de mango’s en snij ze in blokjes.

  10. 10. Giet de vinaigrette over het fruit en vermeng.

Tips

Het is belangrijk dat u de scharen van de kreeft maar een beetje splijt. Als u ze te hard breekt, dreigen ze uw oven te doorweken. En als u ze niet genoeg splijt, zal het vlees oververhit en beschadigd zijn.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.