Gegrilde entrecote met gevulde aardappel en zelfgemaakte chimichurri
Makkelijker
90 min
€€
De benodigde ingrediënten voor dit recept
4
portie(s)
- 1 entrecote van 500 g
- 4 grote aardappelen (Charlotte)
- 2 teentjes knofl ook
- 1 bosje peterselie
- 1 bosje bieslook
- 0,5 bosje koriander
- 100g spekblokjes Monique Ranou
- 100g geraspte kaas Pâturages
- 50g zure room Pâturages
- 20g boter Pâturages
- 1 tl piment d’Espelette Itinéraire des Saveurs
- 1 el olijfolie Bouton d’Or
- Zout en peper Cigalou
Wijnsuggestie
Tirtèo Barbera d’Asti Superiore
Rode wijne – DOCG Barbera d’Asti
100% Neirano
2018
9,60€
Volg het recept stap voor stap
Voorbereidingstijd :
30 min
-
Gril de entrecote 4 min. aan elke kant en laat het vlees daarna 10 min rusten.
-
Bak de aardappelen gedurende 1u in hun geheel in een voorverwarmde oven op 180°.
-
Verwijder met een lepel het binnenste van de aardappelen en meng het met de geraspte kaas, de zure room, de boter en het gebakken spek. Breng op smaak met zout en peper.
-
Meng voor de chimichurri alle kruiden met de geplette knofl ook en de piment d’Espelette en voeg de olijfolie toe.
Tips
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.