Gegrilde eendenborstfilet, lauwwarme vinaigrette met balsamico en koriander
De benodigde ingrediënten voor dit recept
- Koriandervinaigrette 2 el balsamicoazijn van Bouton d'Or
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 12 zaadjes koriander Cigalou
- 3 el olijfolie van Bouton d'Or
- 5 cl water
- 1 el olijfolie van Bouton d'Or
- 500 g eendenborstfilets Volaé
- zout en peper Cigalou
- Garnituur 1 el koriander fijngehakt
- 1 el bieslook fijngehakt
- 1 el basilicum fijngehakt
- 1 roze peperkorrels Cigalou, grof gemalen
Volg het recept stap voor stap
-
Verwarm een grill voor.
-
Koriandervinaigrette: Verwarm gedurende 2 minuten in een steelpan de balsamicoazijn, het knoflook, de korianderzaadjes, de olijfolie en het water. Voeg zout en peper toe. Zeef de saus en zet apart.
-
Bestrijk met een kwastje de grill en de plakken eendenborstfilet met olijfolie. Gril de plakken 1 minuut aan beide kanten, zo blijven ze binnenin roze. Verwarm de vinaigrette kort.
-
Verdeel het vlees over de borden. Lepel er wat lauwwarme vinaigrette over. Bestrooi met koriander, bieslook, basilicum en roze peper.
Tips
Heerlijk met boschampignons, gemengde groenten of geroosterde wintergroenten.
Variant: deze koriandervinaigrette past ook bij rundvlees, gevogelte of vis.
Het garen van eendenborstfilet is vergelijkbaar met rundvlees: rood, rosé, doorbakken. Al gelang naar ieders smaak.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.