Gegratineerde witloofkroketten
Gegratineerde witloofkroketten, ook wel witloofkroketten genoemd, zijn een heerlijke Belgische specialiteit. Deze gegratineerde witlofkroketten bieden een heerlijke combinatie van smaken en zijn een uitstekende optie voor een troostrijke wintermaaltijd. Eet smakelijk!
De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 2 2 witloofstronkjes
- 100gr 100 g beenham van Monique Ranou
- 20gr 20 g geraspte kaas van Pâturages
- 300gr 300 g melk van Pâturages
- 50gr 50 g bloem van Pâturages + 25 g (voor het paneermeel)
- 50gr 50 g ongezouten boter van Pâturages
- 2 2 eieren van Moisson
- 1 1 pak chips met zout Bouton d’Or
Volg het recept stap voor stap
-
Verwijder het hart van het witloof. Zo is het minder bitter. Versnipper het witloof en was het.
-
Kook het versnipperde witloof 10 tot 15 minuten in de melk. Zet het witloof opzij en bewaar de melk voor de bechamel.
-
Snij de ham in blokjes. Maak voor de bechamel een roux met de boter en de bloem. Klop op een zacht vuur op met de melk. Eenmaal de bechamel opgeklopt doet u er het gekookte witloof, de hamblokjes en geraspte kaas bij.
-
Giet de bereiding in een schaal en zet 2 uur in de diepvriezer.
-
Snij rechthoekjes en rol die door de bloem, de opgeklopte eieren en de fijngemalen chips. Herhaal dit en rol ze door de opgeklopte eieren en de fijngemalen chips. Dompel de gepaneerde rechthoekjes 5 à 6 minuten in warme olie op 160°.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.