Volg het recept stap voor stap
-
Snij de paprika’s en pepers in twee en verwijder de zaadjes en zaadlijsten.
-
Hak de paprika’s, de ui en de tomaten fijn. Hak de ontkiemde knoflook fijn.
-
Verwarm de oven voor op 210 °C (gasstand 6).
-
Verhit de olie in een pan en bak de knoflook, de ui, de paprika en de peper gedurende 3 minuten. Roer een paar keer. Doe er de tomaten en tijmblaadjes bij en breng op smaak. Laat nog 5 minuten koken op laag vuur.
-
Verdeel over 4 individuele ovenschoteltjes en breek er dan een ei in. Kruid met peper en zout en schuif voor 5 minuten in de oven. Dien warm op.
Tips
Tip: als je een nog zonniger en geuriger versie wilt, kun je komijn, paprikapoeder en Provençaalse kruiden toevoegen.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.