Gegratineerde cannelloni met bospaddenstoelen in mornaysaus
Gegratineerde cannelloni van bospaddenstoelen in Mornaysaus is een heerlijke en verfijnde optie.
Ontdek het recept van september van Jérémy Vandernoot.
De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 4 chipolatas
- 500g mix van bospaddenstoelen
- 1 sjalot
- 0,5 bosje peterselie
- 200ml zure room Itinéraire de nos Régions
- 1000ml melk Pâturages
- 250g gruyère Itinéraire des Saveurs
- 8 cannelloni (pasta)
- 40g boter Pâturages
- 40g bloem Chabrior
- 1 el druivenpitolie Bouton d’Or
- Zout en peper Cigalou
Volg het recept stap voor stap
-
Kook de cannelloni in kokend water met een snufje zout. Giet het water af en zet even opzij.
-
Verwijder het vel van de chipolata’s.
-
Fruit de gesnipperde sjalot in druivenpitolie en voeg het vlees van de chipolata’s toe.
-
Hak ondertussen de champignons fijn en voeg ze toe aan de bereiding. Voeg ook de zure room en de gehakte peterselie toe. Laat 7 tot 8 min. sudderen.
-
Breng op smaak met zout en peper.
-
Vul de cannelloni met de bereiding en leg ze in een gratinschotel.
-
Voor de mornaysaus: meng de boter en de bloem in een pan op een middelmatig vuur. Voeg beetje bij beetje de melk toe terwijl je roert en laat zo’n 10 min. koken. Voeg daarna de geraspte gruyère toe.
-
Verwarm de oven voor op 170°. Giet de saus over de cannelloni en laat 12 min. garen in de oven.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.