Geglaceerd en gestoofd varkensbukspek
Ontdek het recept van onze chef-kok Jérémy Vandernoot van deze maand.
De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 600g varkensbuikspe
- 4 teentjes knofl ook Saint Eloi
- 50g gember
- 1 bosje bieslook
- 2 chilipepers
- 2 stengels citroengras
- 60g suiker Chabrior
- 1 steranijs
- 300ml kippenbouillon
- 50ml rijstazijn
- 15ml sojasaus Itinéraire des Saveurs
- Zonnebloemolie Bouton d’Or
- 1 kaneelstokje Cigalou
- Witte sesamzaadjes Cigalou
Volg het recept stap voor stap
-
Snijd het buikspek in grote stukken en bak ze aan beide kanten bruin in een ingevette pan.
-
Haal de stukken uit de pan en bewaar het bakvocht. Voeg de suiker toe aan de pan en laat karamelliseren.
-
Zodra de karamel lichtbruin is, voeg de rijstazijn toe. Meng goed en voeg dan de bouillon, hele chilipeper.
-
Voeg de stukken buikspek toe en laat alles op een laag vuur 30 minuten sudderen.
-
Haal het buikspek uit de pan en laat de saus inkoken tot een siroopachtige textuur. Werk af met sojasaus.
-
Serveer met fi jngesneden bieslook en witte sesamzaadjes als garnering.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.