Volg het recept stap voor stap
-
Verwijder alle ingewanden uit de parelhoen, neem de lever apart, verwijder de gal en hak de lever fijn.
-
Fruit het worstvlees in een klontje boter, voeg de gehakte lever en de champignons toe. Kruid met weinig zout en peper, want het worstvlees is al gekruid.
-
Meng een lepel boter met het heel fijn verkruimelde broodkruim en doe dit samen met de gehakte verse kruiden bij het gehakt.
-
Vul de parelhoen met dit mengsel en naai ze stevig dicht.
-
Braad de parelhoen een halfuur op een hoog vuur en overgiet ze vaak met braadjus.
-
Pel ondertussen de ajuinen en snijd ze in ringen. Laat ze smelten en fruiten in de boter. Leg ze vervolgens in de vetvanger van de oven waar ze het braadvocht van de parelhoen kunnen opnemen.
Tips
TIP! Er gaat niets boven een glas goede rode wijn bij gevogelte! Serveer je parelhoen met een heerlijke Côtes de Duras, Grande Réserve.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.