Volg het recept stap voor stap
-
Pel de sjalotten en hak ze fijn.
-
Doe de sjalotten, de witte wijn, het zout en de peper in een pannetje en laat zachtjes koken om de wijn in te koken.
-
Als er maar zo’n 4 eetlepels vloeistof overblijven, giet u er de room bij en laat u nog 5 minuten koken.
-
Snij 200 g koude boter in kleine blokjes.
-
Klop de bereiding van witte wijn en sjalotten stevig op, voeg geleidelijk de boterblokjes toe, gevolgd door de cayennepeper, zout en peper. Hou deze saus warm (au bain-marie).
-
Breng in een grote kookpot water met grof zout aan de kook en steek er de kreeften in. Laat 3-4 minuten koken, giet af en laat schrikken onder koud water.
-
Leg ze plat op een plank, snij ze in de lengte door en verbrijzel elke schaar een beetje.
-
Verwarm de oven voor op 210 °C (gasstand 7).
-
Verwarm 50 g boter in een grote koekenpan. Leg er de halve kreeften in, met het vlees naar beneden, zodra de boter begint te schuimen. Leg ze dan in de braadslee van de oven, bestrooi met zout en peper, bedruip met de boter en schuif voor 10 minuten in de oven.
-
10. Schakel de oven uit, laat de kreeften 5 minuten staan en dien op met de saus.
Tips
Gooi de schalen van uw kreeften niet weg maar maak er kreeftensoep van.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.